Home » Home » Archief » Jeugdoverzicht zaterdag 9 september 2017

Jeugdoverzicht zaterdag 9 september 2017

11 september 2017

Van het overvolle programma voor onze jeugdteams het afgelopen weekeinde, kwam maar weinig terecht. De meeste wedstrijden vielen letterlijk en figuurlijk in het water. Voor de teams die wél in actie kwamen, was er weinig succes weggelegd.

Harkema-Opeinde JO15 dolf het onderspit in Niekerk. Er was weinig krachtsverschil tussen de beide elftallen. Op slag van rust scoorde de thuisploeg de openingstreffer. Vlak voor tijd werd de score verdubbeld nadat de Harkemasters vanuit de tweede lijn enkele goede mogelijkheden op de gelijkmaker hadden gekregen.

JO13 werd in de beginfase overlopen door tegenstander VVT. Dat Harkema-Opeinde de stormloop overleefde, was de verdienste van keeper Joey Bakker. Hij ranselde de ene na de andere inzet van de Twijzelerheidsters uit zijn doel. Net toen de bezoekers beter in de wedstrijd kwamen, sloeg VVT toe. En de groenhemden deden dat niet één keer, maar drie keer. Alsnog waren er voldoende kansen voor de ploeg van Lieuwe van der Heide/Niels Hoeksma om met een draaglijker score de pauze in te gaan, maar het geluk in de afwerking ontbrak. Dit zou in de tweede helft niet anders zijn. Met soms meer geluk dan wijsheid hield de VVT-goalie zijn doel schoon. Omdat de VVT-voorwaartsen de trekker nog wel twee keer overhaalden, eindigde de wedstrijd in een ietwat geflatteerde 5-0 nederlaag.

Scoren deed Harkema-Opeinde JO11-2 wél. Twee keer zelfs! De doelpunten van Naomi Bouma en Johan van Dellen waren echter niet voldoende om gastheer Dokkum te verslaan. De Dokkumers scoorden namelijk liefst zeven keer. Zowel de categorie JO9-1 als JO9-2 troffen in RWF en Eastermar tegenstanders die veel te sterk waren. Deze Harkema-ploegen verloren met respectievelijk 18-0 en 7-0.

Aanstaande zaterdag hopelijk weer een volledig programma met meer succes! De afgelaste bekerwedstrijd worden grotendeels deze week ingehaald. Vooralsnog ziet het inhaalprogramma er als volgt uit:

Maandag 11 september:
19.00: Harkema Opeinde JO11-Rottevalle JO11
19.00: Harkema Opeinde JO11-3-BBC JO11-4

Woensdag 13 september:
18.00: Harkema Opeinde JO13-Hark.Boys JO13
19.30: Harkema Opeinde JO17-SC Twijzel JO17

Terug